Search site


Contact

Ugo in Buh Variete

E-mail: ugoinbuh@gmail.com

 Ugo&Buh Varieté

Zasedba se je rodila kot spontana Ljubezen ob stalnih skupinah, s katerimi sva Matjaz Ugovšek in Uroš Buh sodelovala v preteklih 15 letih glasbenega ustvarjanja ( The Relight, Mudfish, Slon in Sadež, Zaklonišče Prepeva, Bienale, Moonlight Echo, U3nek, Same babe...). Sprva kot spoznavanje in ''analiza'' glasbenega izročila, kasneje pa predvsem kot zabava in užitek ob preigravanju nekaterih velikanov moderne dobe pop-rocka. Po nekaj letih nastopanja se nama je pridružil še Rok Šinkovec (harmonika, vokal), včasih pa naju/nas podpre še Matija Krivec (kontrabas, vokal). Tako nastopamo kot duo, trio, izjemoma pa kdaj tudi kot kvartet.

 Sicer pa repertoar obsega muziko Beatlov, Neila Younga, Toma Pettyja, Pink Floydov, Police-ov, Doors-ov, Davida Bowieja, Franka Zappe, Erica Claptona in še cel kup skladb drugih zasedb, ki so zaznamovale zgodovino rocka. Občasno pa v seznam skladb, ki jih izvajamo zaide tudi kak Kreslin, Predin, Neca Falk, Bijelo Dugme, Gu-gu... seveda, če je trenutek pravi.

 Največkrat kot duet ali trio igramo na zasebnih zabavah iskrenih ljubiteljev kvalitetne glasbe iz 60ih in 70ih; na različnih prireditvah slovenskih in tujih podjetij (Krka, Diesel, NLB,..); občasno pa v razširjeni zasedbi sprejmemo tudi povabilo na kakšno poroko - seveda zgolj v primeru, ko sta ženin in nevesta seznanjena (in navdušena :)) nad našim repertoarjem - ''veselice in žuri'' odpadejo v večini primerov, saj na seznamu nimamo narodnozabavne glasbe, "narodnjakov" in slovenskega pop-a razen parih izjem.